Opleiding

 OPLEIDING EN ACHTERGROND

-als basisopleiding ben ik licentiate (master) in de lichamelijke opvoeding en menswetenschappen, aangevuld met een aggregaatsdiploma. Deze masteropleiding omvat aanzienlijke vakken psychologie, sociologie, pedagogie.
vierjarige opleiding tot Therapeut in de Interactionele Vormgeving, een integratieve opleiding, waar verschillende stromingen met elkaar verbonden worden. Gegeven aan de Educatieve Academie te Berchem. De Educatieve Academie wordt erkend door V.I.T. (Vereniging voor Integraal Therapeuten). Educatieve Academie is lid van EAP (European Association of Psychotherapists) en ABP/BVP (Belgische Vereniging voor Psychotherapie). Educatieve Academie is full member van EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy).
Vervolmaking:
– creatieve Interactie, een éénjarige opleiding, tevens aan de Educatieve Academie te Berchem.
-opleiding veerkrachtbegeleider specifiek voor mensen in burn-out, mensen met chronische vermoeidheid, fybromyalgie . Deze opleiding is gegeven door internist Herlinde Wynants vanuit het centrum voor chronische vermoeidheid UZA Antwerpen.
tweejarige opleiding transpersoonlijke regressietherapie bij de gestalttherapeute M. Dewever.
bij-opleiding  : depressie en werken met creatieve werkvormen, werken met dromen , mindfulness , contextueel werken met duplo, bio-energetica en gronding, systemische opstellingen in individuele therapie, relaxatie in de therapieruimte, emotional freedom technique (EFT  tapping ).
EMDR eye-movement-desensitisation-reprocessing voor de behandeling van trauma (PPTS) en behandeling van angsten…Zeer krachtige en helpende techniek !
Brainspotting , een geëvolueerde techniek, ontstaan uit EMDR
-Omdat je als therapeut nooit volleerd bent, blijf ik me bijscholen en volg ik supervisie en intervisie
Belangrijk nog om te melden : dat ik gebonden ben aan een ethische gedragscode ,wat betekent dat alle informatie die verstrekt wordt onder strikte geheimhouding valt (beroepscode via VVTIV).
Therapeuten volgen intervisie en supervisie, het is mogelijk dat jouw casus besproken wordt om jou nog beter te kunnen helpen. Dit gebeurt volledig anoniem !